Betrokken en professionele scriptiebegeleiding

Voor wie allround scriptiebegeleiding zoekt

Veel studenten vinden het lastig om een goede scriptie of paper te schrijven. Maar vaak is er bij de eigen opleiding weinig tijd en ruimte voor extra begeleiding, waardoor je als een huis tegen het schrijven van een stuk op kan gaan zien. Zo moet je niet alleen je onderwerp en vraagstelling bedenken, maar je methode van onderzoek en de opbouw van je essay moeten kloppen. En hoe vind je je weg in het woud van (digitale) literatuur en hoe verwerk je deze? Bij de één liggen de moeilijkheden dan ook direct aan het begin van het onderzoek en bij de ander ontstaat de bottelnek wanneer de overgang van onderzoek naar

schrijfproces moet worden gemaakt. Hoe maak je een goede structuur voor je essay en hoe ga je ervoor zorgen dat je niet de draad zelf kwijt raakt gaandeweg het schrijven? Tenslotte speelt er ook bij veel studenten mee dat ze gewoon ronduit onzeker zijn (geworden) en is dit eigenlijk het grootste obstakel. Soms is daar een duidelijk aanwijsbare reden voor, maar soms ook niet. Het is dan belangrijk daar aandacht aan te besteden door meer coachende begeleiding om het zelfvertrouwen op te bouwen. Want één ding is zeker; studenten zijn vaak tot veel meer in staat dan ze zelf hadden gedacht.

Scriptie schrijven

Scriptiebegeleiding: iets voor jou?

Wat ik je kan bieden

De scriptiebegeleiding bij mij is persoonlijk en biedt heldere richtlijnen waardoor je vaardigheden en vertrouwen in eigen kunnen groeien. Voor de één is dat een kort en voor de ander een intensiever traject. Mijn scriptiebegeleiding omvat altijd:

 • Flexibele en professionele begeleiding. Het aantal uur begeleiding hangt af van jouw persoonlijke wensen.
 • Een intakegesprek waarbij we kijken naar waar precies jouw problemen én oplossingen liggen.
 • Een op maat gemaakt plan van aanpak dat aansluit bij jouw specifieke hulpvraag.
 • Een indicatie van de begeleidingsuren en kosten.

Voor wie is scriptiebegeleiding bedoeld?

De begeleiding die ik biedt is gericht op HBO en universitaire Bachelor en Master studenten, maar de redenen voor scriptiebegeleiding lopen sterk uiteen. Sommigen willen een hoog cijfer halen voor toelating tot bijvoorbeeld een master, een ander wil juist af van de stress en onvoldoendes. Daarom dat ook voor iedereen een ander soort begeleiding nodig is. Mijn scriptiebegeleiding gericht op iedereen die:

 • Wil brainstormen over het opzetten van je scriptietraject.
 • Onderzoeksvaardigheden & schrijfvaardigheid wil verbeteren.
 • Een goede tijdsplanning wil leren maken waaraan je je écht gaat houden.
 • Onzeker is geworden en zijn/haar vertrouwen in het scriptieschrijven wil vergroten.
 • Zijn/haar stukken wil laten nakijken op taal en structuur.
Scriptie schrijven

Referenties

Mijn onderwijs wordt zeer positief gewaardeerd. Hieronder kan je een referentie van de Onderwijsdirecteur Departement Geschiedenis en Kunstgeschiedenis van de Universiteit van Utrecht bekijken. Ook kun je beoordelingen lezen van studenten die jou voor gingen.

Referentie Universiteit Utrecht Beoordelingen van studenten

wendelijn-9165-2

Waarom bij mij

De begeleiding bij mij is betrokken en gebaseerd op ruime ervaring. De afgelopen jaren heb ik als docent bij de afdeling Geschiedenis (UU) met plezier scripties begeleid. En met veel plezier, omdat studenten met de juiste aanpak en coaching vaak tot (veel) meer in staat zijn dan ze zelf hadden gedacht. Als begeleider ben ik:

 • Ervaren
 • Professioneel
 • Betrokken
 • Coachend
Neem contact op

Ben je geïnteresseerd en wil je meer weten?

Ik ga graag met je in gesprek!
Neem contact op

Deze studenten gingen jou voor

Lees de meningen en beoordelingen van studenten die jou voor gingen:

s11

Referentie van Joshua

s11

Referentie van David

s9

Referentie van Eric-Jan

s5

Referentie van Sascha

s11

Referentie van Merijn

s11

Referentie van Christine

s9

Referentie van Joeri

s5

Referentie van Hanna

Veelgestelde vragen

Heb je vragen of wil je aanvullende informatie, neem dan gerust contact met mij op. Hieronder vind je alvast antwoorden op veelgestelde vragen.

Contact opnemen mag altijd! Ik ben te bereiken op 06-14380356 of mail naar wendelijn@geschiedenisschrijven.com
Niet echt, want jij bepaalt wat je nodig hebt.
  De kosten hangen af van wat jij wilt en nodig hebt. Een los uur kost €60, maar bij meer uren wordt het goedkoper. Neem je bijvoorbeeld 10 uren af, dan kost dat €50 per uur.
  Ik spreek over het algemeen af op een locatie die de student zelf prettig vindt om zo snel een ontspannen sfeer te creëren. Dit kan zijn in de opleidingsbibliotheek (handig ivm onderzoeksvaardigheden), een flexibele werkplek (bijvoorbeeld seat2meet) of een koffiebar.
  Nee, je bent samen met je begeleider van je opleiding verantwoordelijk voor de inhoud, anders kom ik in het vaarwater van jouw docent. Ik ben er voor het ondersteunen en verbeteren van je onderzoek en schrijfvaardigheden.
  Ik vervaardig niet zozeer lesmateriaal, maar ik heb wel mijn eigen tools die ingezet kunnen worden bij bijvoorbeeld het verwerken van literatuur of het maken van je eigen ‘schrijfplan’ als blauwdruk voor je scriptie.